2012. december 21., péntek

Ciabatta

Ezt a receptet több receptből raktam össze úgy, hogy minél egyszerűbb legyen az elkészítése, és azért nagyon finom is legye:
Este 6 óra felé összekevertem 550 gr kenyérlisztet 1 cs szárított élesztővel és 2 kk sóval, majd hozzáöntöttem 450 ml langyos vizet, és fakanállal elkezdtem összekeverni. Nem tudtam teljesen összedolgozni, így kézzel folytattam, de nem dagasztottam. Fóliával letakartam a tálat, és betettem a hideg sütőbe. Másnap reggel 7 óra felé kivettem a sütőből, jól megkelt és szép hólyagos is volt. Jól meglisztezett nyújtódeszkára borítottam, a tetejét is megliszteztem, és óvatosan kisodortam olyan 2 cm vastagságúra. Felkockáztam, és a 200 C-fokra előmelegítettem a sütőben 20 perc alatt készre sütöttem. Nagyon finom, ropogós lett! Legközelebb rakok bele apróra vágott olívabogyót is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése