Hozzávalók:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelék:
1 kg cseresznye
4 tojás
1 kg túró
1 cs főzős vaníliás pudingport
15 dkg vaj
15 dkg cukor
(Én csak a felét készítettem el a tölteléknek, az is bőven elég volt, cseresznye helyett pár szem mazsolát használtam.)
Először a tortaalapot készítjük el: a vajat habosra keverjük a tojásokkal, és ehhez adjuk apránként a lisztet, a cukrot és a sütőport. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített, kb. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük
A töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét. A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A túrót áttörjük, simára keverjük, majd beleforgatjuk a pudingporral együtt a tojásos vajba. legvégül a csipetnyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét és a magozott cseresznyét keverjük a masszához. A sütőből kivett tortaalapra öntjük az egészet, és további 20 perc alatt készre sütjük. Miután kész, lezárjuk a sütőt, de a tortát hagyjuk még bent 10-15 percig, nehogy összeessen a hideg levegőtől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése