2024. július 1., hétfő

Pépes étrend _ csőben sült virsli

 Virsli, virsli, virsli... attól tartok, hogy meg fogom utálni. Na mindegy, ezt a pár napot még kibírom, szerdán úgyis beszélek a dietetikussal, s bővítek tovább.

Mivel már nem tudom, hogy hogyan egyek virslit, ezért folyamatosan recepteket bújok. Végül eszembe jutott, hogy csőben bármit meg lehet sütni, akkor a virslit miért ne lehetne? Kipróbáltam, és jó lett!

3 db virslit mefőztem, felkarikáztam, és egy kivajazott hőálló tál aljában elrendezgettem őket. 1,5 dl tejet elkevertem 1 tojással, 2 ek liszttel, sóval, borssal, kevertem hozzá egy kis reszelt sajtot, és ráöntöttem. 160 fokon addig sütöttem, míg elkezdett rózsaszín színt kapni a teteje. Langyosan kóstoltam meg, ízlett. A maradékot két részre osztottam, két nap lett az ebédem. (Azért a csőben sült karfiol finomabb :-))




A hőálló tálat Keresztanyutól kaptam. Ő nem használja, mert nagyon pici. Nekem meg pont tökéletes, egyszemélyre kétnapra tudok benne sütni. Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése