Rákerestem a neten a krumplifőzelék receptjére. Na nem azért, mert nem tudom, hogyan kell elkészíteni, hanem hátha van valami ötlet, amivel különlegessé, pikánssá lehet tenni. Legnagyobb meglepetésemre, a receptek 99%-a úgy kezdődött, hogy vöröshagymát pirítunk. Alig találtam olyan repectet, ami nem vöröshagymás alápirítással kezdődik. Mi/én nem úgy készítem.
Ahogy én készítettem:
4 db burgonyát meghámoztam, felkockáztam. Annyi vízben tettem fel főni, ami bőven ellepi, hogy híg maradjon. Megsóztam, és dobtam bele egy babérlevelet. Mikor megfőtt, készítettem egy pirospaprikás rántást, melyet tejjel higítottam, és ezzel öntöttem fel a krumplit. Összeforraltam, majd összeturmixoltam. Nem volt túl sűrű, másnapra mégis megállt benne a kanál. :-)
Ami különlegessé tudja tenni, és számomra is elfogadható, az a majoranna. Legközelebb megpróbálom úgy. De soha nem fogok vöröshagymát pirítani alá :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése