Gondoltam felrakom a receptjeimet, hátha segít valakinek, aki hasonló cipőben jár, mint én. Bár remélem, nincs ilyen ember...
Először, mikor elkészítettem ezt a levest, sokat bajlódtam vele, és nem is sikerült. Mármint a leves sikerült, de az én diétámnak nem felelt meg. A recept nem jó arányokban tartalmazza a hozzávalókat, és a sajtválasztásom sem volt megfelelő. Ízre viszont finom volt, így elhoztam az egyik kolléganőmnek. Az volt a baj, hogy a folyadékmennyiséghez képest nagyon sok sajtot írt hozzávalónak (ezt akkor még nem tudtam, mivel először készítettem el), valamit a trappista sajtom nem akart elolvadni. Nagyon sok tejet adtam hozzá, de így sem lett elég híg, összeturmixoltam, de maradtak benne sajtdarabok. Leszűrtem, úgy meg nagyon sok sajtot eldobtam. Szóval inkább elhoztam a kolléganőmnek, aki megeheti. Ő is azt mondta, hogy ízre finom, így nekifutottam újra. Az alábbiak szerint készítettem el:
Kb. 3 dl vizet feltettem forrni, raktam bele 1 db húsleveskockát. Amikor feloldódott, 1 db tömlős sajtot belenyomtam, és addig kevergettem közpes lángon, míg el nem olvadt. Kb. 10 dkg nagylyukú sajtot lereszeltem, elkezdtem lassan adagolni a levesbe. Raktam bele egy kupacot, addig kevertem, míg el nem olvad. Újabb kupac, olvadás, míg bele nem raktam az összeset. Kicsit sóztam, borsoztam. 1 evőkanál lisztet elkevertem 2 evőkanál tejföllel, és behabartam vele a levesem. Tejjel higítottam addig, míg a számomra megfelelő leveses állagot elérte. Jól összeforraltam. A biztonság kedvéért át is turmixoltam.
Nagyon jó lett, az állaga is, a folyóssága is, és az íze is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése