Több receptet átnéztem, válogattam, több napig olvsagattam. Szerettem volna húsvétra én is valamit készíteni. Végül ez lett.
A narancsos réteghez:
3,5 dl narancslevet készítettem elő, 1 csomagg vanília pudingot és 3 evőkanál porcukrot. A narancslé kb felében feloldottam a pudingport és a cukrot, csomómentesre kevertem. Utána hozzáöntöttem a többi narancslevet. Közepes lángon addig főztem, míg besűrűsödött. 5 pohárra lett elég, elosztottam az aljában.
A krémhez:
25 dkg mascarpone, 175 g (kis pohár) tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor. Az egészet alaposan összekevertem. Mikor langyosra hűlt a narancsos krém, elosztottam rajta a fehér réteget.
Eleinte nagyon kiéreztem belőle a tejfölt, és arra gondoltam, hogy legközelebb adok hozzá tejszínhabot is. De együtt a savanykás narancsos réteggel teljesen jónak éreztem. Máskor is elkészítem. Sőt, kolléganőm azt hitte mangós, legközelebb az lesz :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése